Skip to main content

Lost Ark CBT2

Szeptember 15.-én elindult a Lost Ark második zárt béta tesztje Koreában. Sajnos ismételten csak a Koreai nép számára adatott meg ez a kiváltság. A béta regisztráció a hivatalos Lost Ark oldalon folyt le, augusztus 25 és szeptember 8 között. Azóta a hivatalos oldal (http://lostark.game.onstove.com/ ) kizárólag Koreai IP-vel elérhető!

Lost Ark CBT2 Trailer:

Nézzük a CBT2 legfontosabb változásait.

Három új kaszt:

Summoner:

Magician osztályba tartozik. Képeségei főként az ősi szellemek megidézéséből áll. Gyenge védelme miatt ajánlott a távolságtartás az ellenfelektől. A Summoner-ek kisseb, gyengébb szellemeket használnak fel annak érdekében, hogy idézni tudják az ősi szellemeket.

 

Arcana:

Magician osztályba tartozik. Fegyverként kártyapaklit használ, amelyből véletlenszerűen húzza elő erősítéseit (buff). Fizikai védelme neki is alacsony tehát ajánlott a távolságtartás.

 

Destroyer:

Warrior osztályba tartozik. Meglepően nagy fizikai védelemmel rendelkező kaszt. Erejét a gravitációs kalapácsából nyeri, mely folyamatosan töltődik ahogy pusztítjuk ellenfeleinket. Ha a kalapács feltöltődik akkor lassítjuk, és gyengítjük az ellenfeleket.

 

Persze ezek mellet a régi kasztok is elérhetőek. Ezzel már a választható kasztok száma 10-re növekedett, amelyek nemmások mint:

Magician:

 • Summoner
 • Arcana
 • Bard

Fighter:

 • Infighter
 • Battle Master

Gunner:

 • Devil Hunter
 • Blaster

Warrior:

 • Warlord
 • Berserker
 • Destroyer

A magician osztály az első zárt bétában nem rendelkezett kezdő területtel (Starting Area), de mostanra megkapták saját kis területüket: Rohendel szigetét. Ezen a területen tartózkodunk nagyából lvl 10-ig majd aztán kinyílik előttünk a világ. Rohendel szigete nincs más szó rá egyszerűen gyönyörű:

 

Térkép:

Második jelentő fejlődés a térkép méretében keresendő. Az első zárt béta tesztje alatt három nagyobb területen kalandozhattunk (Arthemis, Eudia, Luteran) amely egy nagyobb szigeten helyezkedett el. A második zárt bétára kibővül játszóterünk.

Az előző képen láthatjátok sárgával jelölve az első zárt béta helyszínét. Kékkel jelölve pedig a mostani, második zárt béta bejárható területeit.

Hajózás:

Ezzel velejáróban jöjjön is a harmadik legfontosabb újítás, ami nemmás mint a hajózás megjelenése.  Ez az új funkció rengeteg mindent hordoz magával, alapjaiban változtatja meg a játékmenetet. A hajó lesz a legfontosabb közlekedési ezközünk, emelet a hajót még használhatjuk kincsvadászatra, felderítettlen szigetek felfedezésére, random események (pl: kalózhajók, szellemhajók megjelenése, hurrikánok, viharok), bálnavadászatra stb.

A habokat szebbnél-szebb hajókkal szelhetjük, és többféle variáció közül is választhatunk majd. Az egészen egyszerűtől kezdve, az egészen a szél szaggatta fekete kalózhajóig.

 

Esther’s weapons:

A játékban bevezetésre került az Esther’s weapon, amely lvl 50 után válik elérhetővé minden kaszt számára. Erősseb az átlagos fegyvereknél. Jól fejleszthető és átalakítható.

 

Vadászat és régészet:

A béta két új Life Skill-el bővül, ami nem más, mint a régészet és vadászat. (Hunting, Archeology) A vadászat segítségével becserkészhetjük áldozatainkat, a Tracking skill használatával:

A régészet segítségével pedig fontos ércekhez juthatunk hozzá, amelyet egy Sonar felhasználásával tehetünk majd meg:

 

Kapcsolatrendszer (Relationship System):

Az NPC-kell kapcsolatokat hozhatunk létre, és a minél jobb velük a kapcsolatunk, akkor adhatnak nekünk rejtett küldetéseket, ajándékokat stb. Black Desert játékosok számára ismerős lehet csak ott Amity System-ként ismert.

 

Ezek a legfontosabb változások, amelyeken átesett a játék. Persze ezek mellet voltak még más újítások is ezeket csak említés képpen:

 • 9 új dungeon
 • PVP jutalmak
 • Tripod System némi átalakítása
 • Rejtett dungeon-ok
 • 10 új pálya boss (Field boss)
 • Egy új PVP mód

Sajnos még nyugati béta tesztről semmiféle információnk nincs. A Smilegate nagyon próbálja Koreai részen tartani még a játékot, nem igazán szivárogtat nyugat felé, pedig hatalmas az érdeklődés Európa és Amerika részéröl is a játék iránt. Mi reméljük a legjobbakat.

Nektek mi a véleményetek az új CBT-ről? Kommentjeiteket várjuk a cikk alján…

 

Forrás: http://www.lostarkdatabase.com/

2 thoughts to “Lost Ark CBT2”

Vélemény, hozzászólás?